fotokonkurranser
På pletten

Gi de beste blinkskuddene dine en sjanse til å høste heder og ære i en av de mange fotokonkurransene.

Her har du 10 spennende fotokonkurranser du kan delta i

Jo flere bilder du tar, desto flere blinkskudd får du. Her har du ti forslag til fotokonkurranser du kanskje ikke kjente til, og som kan gi de beste bildene dine et liv utenfor minnekortet.

10. februar 2021 av Louise Hagemann

Som fotograf samler man på blinkskudd, og de beste av de beste har man ofte lyst til å dele med andre – og kanskje også få andres mening om.

Derfor får du nå ti gode kandidater for konkurranser du kan sende inn de beste bildene dine til. Mange av dem er gratis eller koster bare et lite deltakergebyr, og det står flotte premier på spill. 

1. ViewBug

Den store onlinefotoplattformen ViewBug byr på en drøss konkurranser. 

Faktisk kommer det 20 nye hver måned, og det er mange forskjellige temaer å gå på jakt i. Det er premier på spill i form av blant annet kameraer. 

Profesjonelle fotografer bedømmer de mange bildene som strømmer inn, og akkurat nå er det mer enn 50 millioner bilder på siden.

Siden er også god for å hente inspirasjon. Du kan stemme på favorittene dine og lagre bilder som inspirerer deg.

Pris: Gratis


Deadline: Fortløpende

Finn konkurransen her.

2. National Geographic 'Your Shot'

Bilde av glade barn med paraplyer på Bali

Både flotte bilder og bilder fra nærområdet ditt kan sendes inn til National Geographics konkurranse.

© Shutterstock

National Geographic er kjent for sine fantastiske fotografer og imponerende bilder fra hele verden, og hvert år arrangerer de også den prestisjefulle konkurransen «Travel Photographer of the Year».

Du kan imidlertid også fortløpende sende inn bildene dine til konkurransen «Your shot», som foregår på Instagram. Du deltar ved å hashtagge bildene dine med #YourShotPhotographer.

Hvis bildet ditt blir valgt ut, blir det vist til de 5,2 millioner følgerne av profilen @natgeoyourshot, og det kan bety at følgerskaren din får et skikkelig løft.

Pris: Gratis

Deadline: Fortløpende

> Se alle tidligere utvalgte bilder her.

3. CEWE Photo Award

Du pleier kanskje å bestille fotobøker med alle familiebildene dine fra CEWE, men du kan altså også vinne premier verdt svimlende 256 000 kroner hvis bildet ditt går til topps i den årlige fotokonkurransen.

Fotokonkurransen er en av verdens største, og hvis bildet ditt bare ender på topp 1000, er du sikret et gavekort til CEWEs store utvalg av fotobøker, kalendere, musematter, kopper og mye mer.

Pris: Gratis

Deadline: 31. mai 2021

> Finn konkurransen her.

4. European Treasures of Nature

Bilde av ulv i nordisk landskap

12 priser ligger på bordet i EuroNaturs konkurranse, som skal skape fokus på de mange sidene av Europas ville natur. 

© Shutterstock

For 28. år på rad arrangerer fondet EuroNatur, som jobber for naturvern i Europa, sin store fotokonkurranse, hvor hovedpremien på er over 15 000 kroner.

Du kan sende inn opptil tre bilder, og hvis bildet ditt vinner, vil det komme på trykk i EuroNaturs store veggkalender, vist i EuroNaturs magasin og på hjemmesiden deres.

Pris: Gratis

Deadline: 31. mars 2021

> Finn konkurransen her.

5. Golden Turtle

Denne konkurransen er litt annerledes enn mange av de andre – her har du nemlig mulighet for å få bilder utstilt på Wildlife Festival i Moskva og andre steder i Russland, pluss at du kan vinne pengepremier på opptil 17 000 kroner.

Det overordnede temaet er dyreliv og natur, men det er mange nytenkende kategorier i konkurransen, blant annet «nye teknologier i dyrelivfotografering» og «mennesker og natur».

Pris: Gratis
Deadline: 28. februar 2021

> Finn konkurransen her.

6. Red Bull Illume

Bilde av mountainbiker på sjø i motlys

Det er mange forskjellige kategorier i Red Bulls konkurranse, og du kan for eksempel også sende inn bilder du har tatt med mobilen. 

© Shutterstock

I tillegg til å produsere energidrikke står Red Bull også for verdens største actionfotokonkurranse, som 1. mars 2021 åpner for innsending av bidrag 1.

Et dommerpanel bestående av 50 eksperter vil velge ut en vinner i hver av de totalt 11 kategoriene, og én hovedvinner.

I fjor var premiene totalt på over 100 000 euro, så hvis du har tatt noen rå bilder med GoPro-kameraet ditt det siste året, gjelder det bare å få sendt dem inn.

Pris: Gratis

Deadline: 31. juli 2021

> Finn konkurransen her.

7. Astronomy Photographer of the Year

Har du tatt et blinkskudd av Melkeveien, fullmånen, nordlyset eller noe annet på nattehimmelen? Da kan du vinne premier på opptil 117 000 kroner i denne konkurransen.

I tillegg til pengepremien vil fotografen som blir kåret til årets astrofotograf, få et års abonnement på magasinet BBC Sky at Night, og vinnerbildet vil bli stilt ut på National Maritime Museum i London.

Det er et lite deltakergebyr, men da kan du også delta med opptil ti bilder.

Pris: 117 kroner

Deadline: 5. mars 2021

> Finn konkurransen her.

8. MonoVisions Photography Awards

Bilde av mennesker med paraplyer

Uansett om styrken din er landskapsbilder, gatebilder, portretter eller noet annet, har du en sjanse i denne konkurransen. De må bare være i svart-hvitt. 

© Shutterstock

I Monovisions Photography Awards blir de beste svart-hvitt-bildene kåret, og det er priser innenfor en lang rekke kategorier, fra gatefotografi til boudoir.

Alle kan delta, og det er pengepremier på opptil 25 000 kroner til både det beste bildet og den beste bildeserien.

Det koster litt å delta, men til gjengjeld får alle vinnerne, i tillegg til premien, et fint diplom de kan skrive ut eller publisere på hjemmesiden. 

Pris: 210 kroner

Deadline: 16. mai 2021

> Finn konkurransen her.

9. Iphone Photography Awards

Mange av går rundt med mobiler som har kameraruller som er fulle av blinkskudd – for det er jo dette kameraet vi oftest har på oss.

Hvis du liker å fotografere med mobilen, og er det en iPhone, er dette konkurransen for deg.

Det koster cirka 47 kroner å sende inn ett bilde og 106 kroner å sende inn tre, og er du klar for å betale for det, kan du sende inn helt opptil 50 bilder.

Hovedpremien er foreløpig ikke offentliggjort, men alle vinnerne av de 16 kategoriene vil få en ganske så særpreget premie – en gullbarre fra en anerkjent gullgruve.

Pris: Fra 47 kroner

Deadline: 31. mars 2021

> Finn konkurransen her.

10. Vår helt egen

Og så en du kanskje allerede kjenner godt til, nemlig Digital FOTOs egen fotokonkurranse.

Delta med de flotteste bildene dine (maks tre pr. mann/kvinne pr. måned), og skriv et par linjer om hvordan du tok bildet, eller hva tankene dine bak motivet var.

De beste blinkskuddene kommer på trykk i bladet, og hver gang kårer vi ett av dem til månedens leserbilde, som får hele to sider.

Du kan se tidligere vinnerbilder her.

Kanskje du er interessert i...