© Casper Krohn

Nytt blad: Kom deg nærmere fuglene og les stortest av ryggsekker

I Digital FOTO 1/2021 kan du møte fotografen Casper Krohn, som tar imponerende bilder av fugler fra fotoskjulet sitt. Du får selvfølgelig også tips om hvordan du bruker et fotoskjul selv - og hvilke fugler du kan komme deg innpå.

6. januar 2021

Det krever planlegging og tålmodighet å ta gode bilder av ville fugler, men for artene som er mest på vakt, er ikke det alltid nok. 

Det kan hende at du langt om lenge har funnet grenen en sjelden isfugl lander på før den dykker etter fisk – men uansett hvor forsiktig du nærmer deg, får den øye på deg og tar til flukt før du så mye som rekker å løfte kameraet mot øyet. 

Løsningen er å skjule seg. I tillegg til å gi deg mer naturlige bilder er det også den mest hensynsfulle måten å fotografere ville dyr på. I stedet for å gå rundt og potensielt forstyrre en fugl mens den hekker, bygger rede eller leter etter mat lar du fuglen komme til deg mens du sitter gjemt i fotoskjulet.

Dette er den 21 år gamle fotografen Casper Krohn en ekspert på. For fem år siden bygde han sitt eget fotoskjul, og det har resultert i mange blinkskudd. 

I Digital FOTO nummer 1/2021 kan du se hvordan du gjør som ham, og hvilke fugler du kan komme nærmere på med et skjul. 

Det finnes mange forskjellige typer fotoskjul. Du kan se hvilke i det nyeste nummeret av Digital FOTO 1/2021. 

© Shutterstock

Stor test av fotoryggsekker til langturer 

Gjennom 2021 tester vi både kameraer og fotoutstyr. Først ser vi på fotoryggsekker som du skal kunne bære i timesvis og være beskyttet mot været i den nordiske naturen. 

Vinneren kvalifiserer seg automatisk til å være med i finalen, når vi mot slutten av året kårer de beste fotoproduktene i 2021.

I Digital FOTO nummer 1/2021 kan du se hvilken fotoryggsekk som stikker av med seieren. Du får også et godt oversiktsark over alle fordelene og ulempene med ryggsekkene i testen. 

Du får også dette i Digital FOTO 1/2021 

  • Mange tips for å komme godt i gang med ekstern blits 
  • Fotografene fra 2020 - her er de nå 
  • Stor guide til det nye favorittprogrammet vårt, ACDSee Photo Studio Ultimate 
  • Anmeldelser av blant annet Photoshop Elements 2021 og Canon Powershot ZOOM
  • Kurs i Lightroom og Photoshop 
  • Leserbilder og postkassespørsmål og -svar. 
  • Og mye mer... 

Kanskje du er interessert i...