OnePlus 6T

6T er den nye toppmodellen fra OnePlus.

iPhone får kamp til målstreken av konkurrentene

OnePlus har nettopp lansert sitt nye mobilflaggskip, OnePlus 6T, og de er ikke alene. Både Google og Huawei er ute med svært gode smarttelefoner som virkelig utfordrer Apple. Her kan du se hvor toppmodellene skiller seg ut.

30. oktober 2018 av Poul Siersbæk

Apples flaggskip innen smarttelefoner heter iPhone XS MAX og er utstyrt med et avansert dobbeltkamera med både tele og vidvinkel samt optisk bildestabilisering. 

Imidlertid er ikke oppløsningen høyere enn 12,0 megapiksler, hvor flere av konkurrentenes er tre ganger høyere. 

Likevel er prisen for en iPhone XS MAX på 256 gigabyte helt oppe på 14 220 kroner.

Apple iPhone XS MAX

Som med de fleste av dagens toppmodeller fyller skjermen på iPhone XS MAX stort sett hele oversiden.

© Apple

Selv om konkurrentene generelt er billigere, er prisene stigende også her, men når man ser på funksjonene som finnes i de konkurrerende flaggskipene, er det virkelig god grunn til å glede seg. 

Her får du oversikten over de viktigste funksjonene i de nye modellene fra OnePlus, Huawei og Google. 

OnePlus 6T

Den nye OnePlus 6T har to kameraer på baksiden. Hovedkameraet har en oppløsning på 16,0 megapiksler, som er noe mer enn den nye iPhonen. Med OnePlus 6T kan du fotografere med blender F1.7, og den har innebygd optisk bildestabilisering.

Det sekundære kameraet i OnePlus 6T har en oppløsning på 20,0 megapiksler og blender F1.7, men uten bildestabilisering. I begge tilfeller er brennvidden 25 mm.

OnePlus 6T

OnePlus 6T bruker to kameraer på baksiden.

© OnePlus

Som med OnePlus 6 bruker OnePlus 6T det sekundære kameraet til å optimere støy og dynamisk omfang. Kameraet brukes også til å skape flott bakgrunnssløring - akkurat som flere av konkurrentene også tilbyr.

> Les anmeldelsen av forgjengeren OnePlus 6 i Utstyrsguiden

OnePlus 6T tar gode bilder om kvelden

Det er kommet en Nightscape-indstilling i OnePlus 6T, som skal sikre flere detaljer, bedre støyreduksjon og flottere farger i bilder som tas om kvelden.

Den nye funksjonen Studio Lighting minner mye om Apples Portrait Lighting. Den justerer lys og nyanser i ansikter for å simulere den effekten man ellers hadde fått med et stort lysanlegg.

Prisen for en OnePlus 6T med 128 gigabyte er 5290 koner, mens den store OnePlus 6T på 256 gigabyte koster 6190 kroner. OnePlus 6T med 256 gigabyte koster altså under halvparten av Apples nye iPhone XS MAX. 

> Les også: 5 gratisapper du bør bruke til å redigere bilder på mobilen

Huawei Mate 20 Pro

Huaweis nye flaggskip Mate 20 Pro er utstyrt med hele tre kameraer på baksiden, noe ingen av konkurrentene kan matche. 

Hovedkameraet i Huawei Mate 20 Pro har en brennvidde på 27 mm og en oppløsning på hele 40,0 megapiksler og blender F1.8.

Huawei Mate 20 Pro

Mate 20 Pro har hele tre kameraer som tilbyr hver sin brennvidde.

Det andre kameraet er en tele på 80 mm med en oppløsning på 8,0 megapiksler og F2.4. Telefonenes tredje kamera er en supervidvinkel på 16 mm som har en oppløsning på 20,0 megapiksler.

Til sammenligning har kameraet i Apples iPhone XS MAX kun 12,0 megapiksler

Huawei Mate 20 Pro tillater også bruk av ISO-verdier på helt opptil 51 200 for fotografering i veldig mørke omgivelser. Funksjonen Super HDR kan smelte sammen ti raw-eksponeringer for å sikre optimale detaljer i både høylys og skygge.

En ny Portrait Color-video-innstilling bruker kunstig intelligens, også kalt AI, til å isolere personer i bildet ved å dempe fargene i omgivelsene.

Huawei Mate 20 Pro på 128 gigabyte koster 9490 kroner og befinner seg derfor prismessig mellom OnePlus 6T og Apples iPhone XS MAX.

> Les også om Huawei P20 Pro, som var den første smarttelefonen med tre kameraer

Google Pixel 3

Google går mot strømmen med sitt nye flaggskip Google Pixel 3 og holder seg til ett kamera på baksiden. 

Det har en oppløsning på 12,2 megapiksler med raskt dual pixel-autofokus. Brennvidden er 28 mm og blenderen er F1.8.

Google Pixel 3

Google overrasker med bare ett kamera på baksiden av Google Pixel 3.

Google Pixel 3 kan innstilles til å ta opptil 15 eksponeringer pr. ferdig bilde for å minimere støy og øke detaljnivået.

Med funksjonen Top Shots kan Google Pixel 3 ta mange bilder og selv velge det beste for deg, og Portrait Mode gir deg mulighet for å bestemme hvor kraftig bakgrunnssløringen skal være på portretter. 

> Les også: Derfor bør du fotografere med mobilen - noen ganger. 

Telefonens følgefokus er dessuten forbedret på både foto og video.

Som Huawei Mate 20 Pro har Google Pixel 3 også en egen nattfunksjon som gir deg bedre bilder når lysforholdene er virkelig dårlige. 

En Google Pixel 3 koster 799 dollar i USA, men kan dessverre ikke kjøpes i Norge - foreløpig. 

Oppgrader ditt eget mobilkamera

Hvis du bruker mobiltelefonen din til å ta bilder, kan du få bedre resultater med ekstraobjektiver som du fester på mobilen din. 

Her i Digital FOTO liker vi godt et sett som gir deg både fiskeøyeobjektiv, vidvinkel og makroobjektiv i ett. Det gir mye bedre kreative muligheter når du fotograferer med mobilen. 

Du kan også få kloa i det lekre objektivsettet til mobiltelefonen din. Det kan bli ditt med to numre av Digital FOTO for kun 49 kroner + porto og eksp. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...